Sista rycket!

Plocka, sortera och packa! Nu är slutrejset! Mitt stora problem är bara var jag ska ställa alla mina blommor.:) Får kanske leasa ut dem!:)

En liten sötnos som jag får träffa ihelgen!


Dagen idag...

Det har egentligen inte hänt så mycket idag. Vi, eller jag rättare sagt, har sorterat, packat, tvättat och slängt. Ungefär samma som alla andra dagar de senaste två veckorna. Men imorgon är sista dagen. Har bara badrummet kvar nu i stort sett. Känns faktiskt riktigt skönt. Sedan ska man bara med allt till Bredbyn och där packa upp allt.:) Men det är egentligen inte så mycket. Två kombibilar med grejjer vid en flytt kan ju itne direkt räknas som mycket. Iofs har Marcus kört ner utemöblerna, en skåp och en gungstol. Men annars är det inte mera.:)

Nästa vecka ska jag ta tag i livet lite. Längre promenader, ska göra linssoppa (mums) och förhoppningsvis får jag jobba lite så man får komma utanför dörren.

Skabli himla mysigt att ha ett socialt liv igen också. Kunna träffa kompisar, mamma, syskon, farmor och alla andra när man vill. Inte en snabbis i förbifarten.


Höll på att glömma, har budat hem en superfin kaffepanna idag. En röd i emalj!!:) Kunde inte låta bli att buda då jag loggade in och hittade den 10 min kvar och billig dessutom. Både jag och Andreas är supernöjd, och bara 140 kr med frakt och allt! Ett klipp alltså! Sist jag budade på en liknande gick den för 342 kr +frakt. Sjukt dyrt!

Men kolla vilken fin, bara vatten och Gevalia Kok Mellanrost som fattas!:)


Hera på sin snöhög!



Härligt väder, synd det blåser så jämarns kallt bara!

Gör man inget annat kan man ju alltid göra äppelkaka!:)




Helgen!

Den här helgen har vi mest packat, sorterat och flyttat saker fram och tillbaka känns det som. Vädret har väl inte varit det bästa heller. Strålande sol men har blåst svinkallt.:( Men det passade ju ganska bra när vi ändå hade en massa jobb inomhus.

Igår kväll var Micke, Erika och Filip hit och åt mat. Grillat, rostade rotfrukter, kroketter, paj med soltorkade tomater, feta ost och västerbottensost, god sås och sedan sallad till det. Blev supergott! Sedan hade gästerna med sig en god hallonpaj med vaniljvisp till som vi åt som dessert. Mycket trevlig kväll.

Nu har Andreas åkt. Jag och Hera blir kvar i Djupfors tills på torsdag då vi packar in det sista i bilen och sedan åker mot först Blattnicksele för urstädning och sedan till Bredbyn på fredag. Känns rätt skönt att komma på plats och få fixa iordning.:)

Ska ta och käka lite rester från gårdagens dessert. Sedan återgå till packandet.:)

Hare gott!

Lite småirriterad!

Hmm, har inte riktigt förstått mig på den där vikariebasen som Ö-viks Kommun har.
Jag anmälde mig dit och skicka in papper från belastningsregistret. Blev godkänd i torsdags.
På hemsidan skulle man fylla i vilka skolor man kunde tänkas vilja vikariera vid, jag valde Bredbyn och de skolor som ligger närmast. Moliden var den skola som låg närmast stan av de jag valde.

I fredags morse vaknade jag av sms från vikariebasen. Första var två dagar på Bredbyskolan, helt okej förutom att jag inte flyttar dit förrän nästa fredag. Så jag tackade nej, fick sedan två sms på raken om jobb på Själevadskolan (vilken jag inte valt) och tackade nej även till dem. Fick då lite panik över att tacka nej till en massa och ringde kommunen för att fråga hur jag skulle göra eftersom jag inte kommer att kunna jobba förrän 4/4. Vi fixade det så har inte fått några sms förrän nu. 

11 dagar (!), heldagar, på Husumskolan, dock i april (så rätt månad iaf). Hade varit jättebra om det inte är den skola som ligger längst borta från Bredbyn, ca 8 mil enkel väg. Varför får jag en massa sms om skolor jag inte valt??
Jag vill ju bara jobba i Bredbyn med omnejd. Vill inte sitta en massa i bilen då jag inte vet hur jag kommer må framöver.

Visst jag vill jobba men varför väljer man skolor om man ändå får sms om massa andra skolor ändå? Man har väl valt för att man kan tänka sig jobba på de skolor man valt?! Sedan är det inte roligt att tacka nej till en massa som man inte egentligen har valt att få erbjudanden om. Man hamnar ju längre och längre ner i listan om man tackar nej en massa. Blir som sagt rätt irriterad över detta!

Annars är allt bara bra. Har mina älsklingar hemma och ordningen är återställd.

Hela gårdagen gick åt till att fixa klädskåpet jag började att ta färg ifrån förra veckan. Det blev så himla fint! Nu ser det gammalt och solbränt ut, riktigt sådär mysigt  gammalt och använt.







Så himla fin, passar perfekt i vårt vardagsrum i lägenheten!

Nej, nu ska jag dricka kaffe med Andreas och Tomas.

Ha en bra dag!


Kvällsmums med jordgubbar och björnbär.:)

dsc02743 (MMS)

Kvällsmums med jordgubbar och björnbär.:)


Hera, with a taste of heaven!

Hundarnas dröm, köttigt älgben att tugga på.


Helgen!

Kokar blöte idag! Ska bli himla mumma. Sedan kommer ju älsklingen hem nu också. Ska bli himla mysigt med sällskap.<3




Gårdagen tillbringade jag och Hera hemma. Tog en sväng med skotern och sedan fixade vi lite hemma. Tvättade och fixade. Kokade ett märgben till Hera som hon sedan tillbringade kvällen med att tgga på. Hon blev alldeles andfådd mellan varven, den lilla sötnöten!

Idag har vi inte hnnit göra så mycket mera än att börja koka köttet till blöte och köttsoppa. Ska ta och städa pp i gästrmmet idag och sedan ska vi försöka ta oss ut en sväng.:)

Hoppas alla har haft en bra helg!


Fredag.

Dagen har spenderats i källaren med att ta bort färg från ett skåp som jag tänkt betsa mörkt och sedan ha som kläd/linneskåp i lägenheten. Tror det blir bra när det är klart. Men det är MYCKET jobb! Mer än vad man tror när man börjar.

Ikväll blir det lugnt. Middag hos Marcus och Sanna och sedan lite bastu. Blir nog tidig kväll ikväll och sedan plock i köket imorgon. Får ta tag i garderoberna nästa vecka när Andreas är hemma.

Mycket att tänka på och fundera över nu framöver, tycker att det är ganska trevligt att ha saker man måste planera, ta tag i och organisera. Men det får som sagt inte bli för mycket, lagom är alltid bäst!:)

Nu längtar jag och Hera mest efter husse som kommer hem på söndag. Kanske skulle köka blöte på söndag så vi kan äta när han kommer hem. MUMS, men sötrötter till! Andreas älskar dem!


Ha en trevlig kväll!

Bjuder på en bild av världens sötaste Hera 10 veckor gammal.


Dagens projekt, ta bort färg från ett kläd...

dsc02724 (MMS)

Dagens projekt, ta bort färg från ett klädskåp.:)


Kort inlägg!

Har hänt en del hemma under de senaste dagarna.

- Bilen har fått sig en make-over, nu ser man både inredning, lack och lysen.:)
- Utemöblerna är fixade inför flytten så vi kan njuta av solen på balkongen sittandes med en kaffekopp istället för ståendes med en kaffekopp.:)
- Alla pärmar är kollade igenom och alla onödiga papper kastade, skönt med rensning!
- Har börjar stöka så smått i köket, en hel massa att fundera över där. Vad ska vi ha med oss och inte?! Hmm!
Idag drar jag till Sorsele en sväng och Hera är med Marcus och Sanna. Hon ska få titta på draghundar mest hela dagen då hon ska vara funktionär vid vindelälvsdraget!:) Bra träning för henne!
Tjiing!

Ett av dagens fix, betsa möblerna vi ska h...

dsc02716 (MMS)

Ett av dagens fix, betsa möblerna vi ska ha på ballongen i Brebban. Tycker de blir mycket finare i mörkt!


Nu är älsklingen ren och nyvaxad, redo för...

dsc02714 (MMS)

Nu är älsklingen ren och nyvaxad, redo för snö och slask.:)


Idag är en bra dag!

Rensar och donar här hemma, räknar lite på framtiden och ser att det ser rätt ljust ut ändå.:)

Jag och Hera tog oss en sväng med skotern in till affären och handlade så nu har vi gjort hemgjord citronsaft, den ska bara stå tills imorgon då den ska silas och sedan hällas på flaskor.:) MUMMA att finna!
Har även ringt till vår försäkringskvinna idag. Har sparat nästan 2500 kr idag på att fixa lite med försäkringarna. Himla bra det också!
Så det är en helt underbar dag alltså. Synd bara att inte Andreas är hemma, men då hade jag säkert inte varit lika produktiv.;)
Ikväll blir det syjunta med Sanna. MYS!

Ett härligt hundliv!

dsc02712 (MMS)

Ett härligt hundliv!


Härlig matte och Hera dag på skotern.:)

dsc02711 (MMS)

Härlig matte och Hera dag på skotern.:)


Idag bakade jag och Andreas piroger! Mumma...

dsc02708 (MMS)

Idag bakade jag och Andreas piroger! Mumma att finna i frysen!


Livet "på" en pinne!

dsc02706 (MMS)

Livet "på" en pinne!


Dagens tips!!

Måste bara tipsa andra hundägare om det bästa halsbandet ever.

Har haft en mängd olika typer av halsband till Hera. Halvstryp med kedja, hel stryp, vanliga som bara knäpps ihop m.m. Men nu har vi hittat det perfekta halsbandet. Det kommer från hurtta och är ett halvstryp utan kedja. Sitter perfekt! Har haft stora problem med att hitta ett halsband som sitter bra runt halsen men som ändå är lätt att få av då Hera är rätt bred över öronen. Men detta är helt super!! Kanske lite i överkant vad gäller priset men det är det värt!
Kolla in det här: http://www.hurttacollection.com/pro_halsband
En bild på Hera med det fina svarta Hurtta halvstryp:

Sötnosen!:)

dsc02699 (MMS)

Sötnosen!:)


Härlig helg, födelsedag m.m.

Har haft en supertrevlig helg i Djupfors med nära och kära. Mamma och Tapani kom upp i onsdags så det har blivit en hel del skoteråkning, fiske och mys. Fredagen firades med tårta och trevligt sällskap.
Var på Ammarnäsgården och käkade i lördags. SUPERGOD mat, käkade souvas med kantarellsås och pressadpotatis. Grymmt gott! Sedan var det uppträdande. Anna Hamilton spelade, himla bra, låter lite som The Sounds. Köpte i varje fall skivan så den går på högvarv .:)
Denna vecka arbetar jag eftermiddag. Skönt att komma ut lite och träffa folk. Har blivit lite ändringar i planeringen också så ser ut som man blir Bredbybo redan i april.:)
Å denna morgon måste gå till historien, vaknade 4:14 efter 2,5 timmes sömn av att larmet på bilen gick. Då hade tydligen batteriet tagit slut i dosan till fjärrlåset så larmet satte igång när Andreas satte i nyckeln. Hoppas inte hela Blattnicksele vaknade av larmet. I vilket fall så kommer mamma och Tapani förbi med nya batterier nu snart så vi får stänga larmet och sedan ska Andreas fixa bort det ikväll. Fattar inte varför man sätter larm på en gammbil, men men.:)
Måste även tipsa alla som ska till Sthlm eller bor i Sthlm om världens underbaraste Klas och Carolas nya café, Café Hagagränd. Ska absolut dit så fort vi kommer oss till Sthlm, åker om 2 mån.:)Ligger i närheten av Odenplan, i hörnet vid Surbrunnsgatan och Hagagränd.:)
Kolla in http://www.facebook.com/profile.php?id=100002186052311
Sayonara!

Dagens fångst!:)

dsc02698 (MMS)

Dagens fångst!:)


Hera har fått husarrest i pulkan.:) Så kan...

dsc02696 (MMS)

Hera har fått husarrest i pulkan.:) Så kan det gå för svansjagande hundar!


Kolla in firren, min första ever!:)

dsc02695 (MMS)

Kolla in firren, min första ever!:)


Inte alltför nöjd, nybadad hund!

dsc02679 (MMS)

Inte alltför nöjd, nybadad hund!


Skidor i det härliga vädret. Vm i all ära,...

dsc02677 (MMS)

Skidor i det härliga vädret. Vm i all ära, men detta är prestation.;)


RSS 2.0