Uppdatering

Ja, då var man hemma på en snabbvisit igen. Var till Luleå igår och bytte bil, blev en passat denna gången. Riktigt fin!

Har städat hela dagen idag, dammtorkat, satt om blommor, burit in kaminen m.m. Börjar se ut som ett hem här nu.

En liten uppdatering tillsist av mitt hundbett, har blivit lite blåare nu men är inte riktigt lika ömt, men det känns.



Åker och jobbar imorgon 8:30-22, sedan är det ledigt till fredag eftermiddag. Fick ett roligt paket på posten idag av min kära mor, undrar vad det kan vara. Men fick inte öppna det förrän påsk.:)


Fest och hundbett...

Har haft en helt underbart trevlig helg. Arbetade igår på förmiddagen och sedan på kvällskvisten gjorde jag mig iordning inför en förfest hos Maria och Fredrik och sedan middag/pub på River Hotell. Det var en mycket trevlig förfest med härligt umgänge. Det blev inte sämre när vi sedan hamnade på hotellet.

Men måste säga att man aldrig slutar förvånas. Vissa blir betydligt trevligare i sällskap med alkohol medans andra, ja, jag vet inte vad jag ska säga. Det var en trevlig kväll i vilket fall men det får man ju sota för idag.:)

Så en liten varning, detta är varför man ska hålla sig borta från hundilskna hundar...



Älskade lilla farfar!<3

Nu är du en ängel, helt otroligt vad fort det kan gå. Ena sekunden är du sprudlande livlig för att i nästa sekund inte finnas med oss längre. Du har betytt mycket för oss alla och inte minst för farmor. Ni har levt tillsammans i närmare 60 år. Bara det är en bedrift i dagens samhälle. Att du dessutom fick lämna jordelivet i ditt barndomshem som du älskade högt, känns oerhört bra.

Du har haft ett rikt liv med barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Du har haft hälsan i behåll och har in i det sista kunnat göra det du velat. Det är det som håller en vid gott mod, att veta att du levt det liv du velat och fått ha farmor vid din sida till sista dagen.

Hoppas du har det bra nu däruppe bland alla de andra änglarna, en dag ses vi igen! 


I himlen... 

Matte och Husses kärlek i livet...

Hittade ett gammalt kort på världens sötaste tjej vid Lännäs Fäbodar, sept -08. Hon var alltså bara 4 mån.




I övrigt har vi åkt skidor idag igen, har sådan träningsvärk sedan tidigare men skam den som ger sig. Önskar bara att man var lite starkare i överkroppen. När man inte har den bästa tekniken så får man ta mycket med överkroppen men jag orkar inte riktigt. Men en kortare åktur i högt tempo är ju bättre än ingen alls. Hera drog då perfekt idag. Går bättre närman inte har så lång lina.:)


Den här dagen är ett liv, å imorgon väntar jobb...

Med Sanna och Raxx till Bålja:








Sötaste tjejen:






Blev även en tripp till Lasse i Ammarnäs, så Hera och jag har fått oss både några mil på skoter och en massa sol idag. Blev även en skidtur här på eftermiddagen, gick dock inte lika bra som igår eftersom Hera inte hade samma fart så slakade linan och hamnade under min skida. Vad som då kan hända får ni själva räkna ut!!:)





Heras extreme hair-makeover

Hera har äntligen blivit av med allt överflödigt hår. Har länge velat klippa henne men eftersom utetempen inte riktigt har varit lämplig för ett bad av henne så har det fått vänta tills nu. Å hon är aldrig så fin som när hon är nyklippt.:)

FÖRE:



EFTER:



Min älskade favorittjej!<3




Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne...

Så himla härligt väder det varit idag. Började dagen med att kliva upp halv 6 imorse för att göra upp en brasa i kaminen i Bålja, var något kallt men så mysigt att kliva upp tidigt, göra upp en brasa och titta på soluppgången. Bålja ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag älskar stället bara mer och mer för varje gång.<3

När vi sedan kommit hem och Andreas plockat ihop och farit för att jobba tog jag och Marcus en skotertur först till Kraddsele för att se över hans minkfällor och sedan körde vi till Ammarnäs för att käka lunch med Sanna. Åt en helt underbart god lunch på Ammarnäs Värdshus, viltskavsgryta med en massa svamp och potatismos till. MUMS!

När vi sedan kom hem tog jag en snabb kopp kaffe hos Marcus och drog sedan på mig skidorna och tänkte åka en sväng. Hera fick först springa lös en bit innan jag spände fast henne i expanderlinan och off we go. Vilket krut det är i den där bruden alltså. Jag var helt paff och åkte för glatta livet. Är kanske en underdrift att säga att jag var trött när vi kom hem, jag var nästintill döende. Måste helt och fullt hålla med en arbetskompis som sa att man tar ut sig mycketmer när man åker med hund än när man åker själv. Det är helt sant! Sådan fart å sådan energi tror jag aldrig jag åkt med. Sedan kanske Hera skulle haft en mer rutinerad skidåkare bakom sig, tekniken är väl inte direkt min starka sida.:)

Tänkte lägga in några bilder idag också. Några före- och efterbilder från golvläggningen och takmålningen. Och även en på min nypåhittade middag, frästa rotfrukter med en köttfärsröra gratinerad i ugn. Supergott, men MYCKET starkt. Lite för mycket sambal.;)

FÖRE:








EFTER:









Maten innan den blev gratäng.:)




Måste avsluta med att Melissa Horn måste vara en av de absolut bästa svenska sångerskorna/låtskrivarna just nu, Säg ingenting till mig är helt sagolik.
 

Psykbryt!

Har en liten brun/vit ulltuss som springer runt, runt bordet och piper med en pipboll. Inte det minsta enerverande, NEJ!

Annars är det som lite upp och lite ner. Jobbar mycket, känner mig sliten och det börjar ta ut sin rätt dessa 9 arbetsdagar i sträck, men har 3 kvar innan ledigt.

Sedan skulle man ju kunna önska att livet var lite mer generöst med lörningar på div. livsgåtor. Om livet kunde vara lite mer enkelt, men det verkar som att vi alla sitter i samma båt med en massa frågor och få svar...

Over and out, nu blir det kaffe i stora lass!

Jag glömde ju...

BROLLE! Men älskling...haha, skämt åsido. Vi var ju på Buddy Holly i lördags, sååå himla bra! Har man chans att se den ska man absolut göra det. Bra musik, skickliga aktörer och en grym Brolle! När han kommer ut i slutscenen i linne så man ser både muskler och tatueringar var det åtminstone en i publiken som var svimfärdig, ni kan ju gissa vem!?;P

På denna fronten, intet nytt

Ja, i mitt liv händer inte så mycket för tillfället. Var inställd på att vara hemma i Djupfors denna vecka och renovera med Andreas, blev istälet Sorsele och testbilskörning. Hade varit härligt att få vara hemma med Andreas men bra ändå att få jobba.:)

Håller som sagt på att renovera där hemma, takmålning, river ut golv för att till veckan sätta in nya. Förhoppningsvis kommer kaminen innan påsk så vi får sätta in den innan alla kommer. Längtar till golvet är på plats.:) Tror det kommer att bli hur bra som helst.

Ska iväg nu, har blivit bjuden på middag hos Nettan och Tony i Blattnicksele. Kul!:)

Underbara, härliga Övik

Så var man äntligen på hemmaplan. Jag blir alltid så glad över att få komma "hem". Övik har alltid varit mitt hem och kommer så att förbli. Det är något visst när man får köra genom centrum och allt som är bekant. Hemma är alltid hemma trots allt.

Är nu ute hos mamma i Gullvik. Ikväll ska vi, jag, Andreas, Mamma, Tapani, Cilla och Jens på Buddy Holly musikalen. Tror det kommer att bli riktigt roligt. Jag gillar Brolle, han sjunger inte bara bra, han är snygg också. Skvaller säger även att han kommer till Ammarnäs i veckan och ska trubadura i backen.:)

Hera ska inatt få sova borta. Hon ska sova hos sin älsklings Assar. Vet inte vem som blöir gladast, Hera eller Assar. Men vi (jag och Hera) bodde ju hos mormor och Assar från det att Hera var knappt 6 mån tills hon fyllde 1 år och hon tillbringade då hela dagarna med Assar så det är ju inte konstigt om de skulle ha ett speciellt band till varandra.:)

Tänkte lägga ut några bilder på lillstintan ute i snön. Finns nog inte någon hund som är så levnadsglad som Hera. Hon fullkomligt avgudar vintern.:)





Nikki:


Å på min födelsedag och allt...

När jag klev upp i morse hade min underbara hyresvärdinna, Carina, ställt fram fantastiskt fina gula rosor på bordet och ett kort. Det är sådant som gör en så glad. Fick även öppna paketet från farmor och farfar som jag fått i posten och i det var det en superfin bricka med motiv av Gammelgården i Myckelgensjö som Kerstin Westin målat. Himla trevligt. 

Efter att ha ätit frukost begav jag mig till bageriet för att införskaffa tårtbotten till smörgåstårtan jag tänkte slänga ihop. Som tur var hade de både 6-, 8- och 10-bitars bottnar.Himla billiga och de visade sig vara supergoda, inte torra alls. I vilket fall gjorde jag en smörgåstårta och gick bort till blomster för att bjuda min svärmor, svägerska och Carina på tårta. De tyckte den var himla god så det var ju roligt. 

Har fått en massa grattishälsningar och tackar så hjärtligt för dem alla. 

Tänker nu fortsätta mitt firande med en sväng i skogen med hundarna och sedan arbete.:) 

Ha en super dag nu allihopa och njut av solen och värmen!

De fina rosorna jag fick av Carina, brickan av farfars och min smörgåstårta:

 


Jobb, jobb och lite nöje.

Dåligt med uppdatering för tillfället. Mina dagar består mest av jobb. Händer inte så mycket annat i livet just nu. Åker till Ö-vik ihelgen, ska se Buddy Holly musikalen. Fick biljetten av mamma i födelsedagspresent, har ju inte fyllt år ännu, men fick den i förskott.

På tal om födelsedag så vet jag inte riktigt när jag ska få till något typ av firande. Kommer ju endast att vara nere i Övik ca. 1 dygn ihelgen, så hinns inte med så mycket firande då. Får väl ta det när tillfälle ges.:)

Hare gott nu alla och hoppas ni inte blåser bort i snöovädret!:)


RSS 2.0