Turkiet, love it!




























Anundsjös nyaste tillskott!

Jag berättade ju tidigare om att pappa hade varit och hämtat en liten valp, så här är han nu, Lapinkairans Iro, Anundsjös framtidshopp. Iro älgdräparn!;)




Ä han int söt sä säj!!!


Omotiverad.

Regn, regn, regn. Kan inte förstå varför man blir så omotiverad till att göra något alls när det bara regnar.;(

Rensa lite papper, tvätta någon maskin och läsa lite ska jag göra. Hoppar över cykelturen idag, vill inte bli förkyld!

Ikväll blir det palt hos svärisarna.:)



Imorgon bär det av mot Sorsele och jobb i 2 dygn.
Får lön idag och i övermorgon, något positivt iaf, om inte alla pengar försvinner till små vita papperslappar
som kallas räkningar.

Inte en av mina bättre dagar alltså...


Uppdatering

Ja, i Djupfors händer lite allt möjligt men mest av små mått. Det fälls, kapas, klyvs och staplas ved på längden och tvären. En del trädgårsarbete har även hunnits med där en granhävk blivit anlagd och rabatterna blivit rensade från ogräs. Jag har gjort två sorters saft, en med citron och den andra med rabarber och jordgubbar. Smarrigt i sommarvärmen!:)

Idag har vi varit ute och cyklat, jag och Hera. Nackdelen att cykla med hund är att det tar mer på henne än på mig. Jag måste cykla långsammare och kortare sträcka nu i början. Men men, hon får ju bli trött iaf, det är huvudsaken.

Tänkte uppdatera med lite bilder från helgen, roligare med bilder än en massa text.;D

Lördag:

Hera leker i bäcken medan husse och matte fäller och kapar träd;



Andreas kapar;



Skönt att rulla sig.:)



Andreas och Marcus fäller för glatta livet, men öppet och fint blir det;



Härliga vårfärger;



18:00, dags för en härlig liten grillbuffé med Sanna och Marcus som sällskap;

 


22:30, våreld;



00:00, årets sista snöskotertur, äntligen på toppen;



Aningens "ståpavattn", är kanske överflödigt att säga att det bara blev en vända över,;P ;



Vacker vårbäck efter vägen;



Söndag:

Gick återigen i vedens tecken, denna gången hjälpte även Hera till;




I veckan jobbar Andreas eftermiddag och kommer alltså inte hem förrän söndag. Jag jobbar ons-fre på Prästgården i Sorsele. Nästa vecka blir det en massa pyssel här hemma när både jag och Andreas är hemma. Ska bli roligt! Kul att se när det händer saker och ting här hemma!

Ska avsluta med att gratta min älskade Assar som fyller år idag! Måååååånga grattiskramar till honom från oss i dalen mellan fjällen!




Huspriserna stegrar i Djupfors!

De borde göra det iaf. Vi har numera utsikt över över från vårt köksfönster.:) Borde väl då få en sisådär 2 mille för huset nu tycker jag!:)



Vi hade även besök av två fyrbentingar idag.




Vi hade iaf en supertrevlig vecka i Turkiet. Alanya är en härlig stad och när vi väl hittade till lite mer genuina Turkiska ställen var allt perfekt. Vi lärde känna ägaren till Flipper Pizza som ligger efter den stora huvudgatan Atatürk blvd, så där satt vi många sena kvällar och nätter. De har underbara drinkar och den service man har i Turkiet går inte att hitta i Sverige någonstans. Det de inte har det åker de och köper, allt för kunden!:)

Hittade även ett litet kebabhak som egentligen nog varmest turkar som käkade på. Suverän service och den godast mat jag ätit någonsin. Öz Adana, hette stället och låg på en snedgatan norr om storgatan. Superbra var det!:) Har en massa härliga bilder därifrån men tar sådan tid att ladda upp, så bjuder endast på en idag.:)



Pappa har varit och hämtat valpen han fick i 50-årspresent idag. Han hörs vara himla söt, men det förstår jag, finns inte sötare valpar än jämthundsvalpar! De är som små ulltussar. Synd man inte får se honom ännu, måste ta och åka ner här framöver.:) Har inte så mycket jobba i början av juni så får kanske passa på då.:)

Nej nu ska jag ut och titta vad Marcus och Sanna gör, snart kommer även Andreas hem.

Allahaismarladik! (Adjö på turkiska)


Turkiet, här kommer vi!

Tjohoooo!

Nu åker vi snart, förhoppningsvis, om inte ask j***la molnet kommer. Imorgon sitter vi vid poolen och lapar Efes.:) Ses när vi kommer tillbaka!



Bilen är hämtad från: http://beautifulwallpapers.files.wordpress.com/2008/07/alanya4.jpg


Hera 2 år!

Älskade älsklingshunden fyller idag 2 år. Helt sjukt vad tiden gått fort! För ilte mindre än två år sedan var hon inte större än handflatan och nu är hon en 18 kilos primadonna med en stark vilja men ett otroligt stort hjärta! 
 
Tårta ska man ju absolut ha på sin födelsedag och Hera ville ha en med leverpastej och kalvsylta.:) Såklart ska det även vara ljus på tårtan!

 



Resten av dagen spenderas i solstolen...




Då begav vi oss!:)

Härliga tider! Nu beger vi oss mot staden, Ö-vik alltså. Ska hämta upp Andreas efter att jag varit till Sorsele och införskaffat födelsedagspresenter och tankat. Min bästelibästaste MAMMA, Anette, fyller år i dag! GRATTIS till henne! Hipp hipp hurra! Packad och klar! Hoppas jag inte glömt något.:S Men det tror jag väl ändå inte... Jaja, blir ett kort inlägg idag, ville bara berätta att jag ska till Ö-vik!!!

Heras små husdjur, å snacka om SMÅ!


Ser verkligen...

...ännu mera framemot 28 augusti nu. Alla de mest underbara samlade på en och samma plats, samtidigt! Har aldrig tidigare hänt, varken förr eller senare. Saknade är för litet ord för det jag känner efter vissa, önskar man kunde bo lite närmre varandra men det är aldrig någon son sagt att man kan få allt man vill och att livet skulle vara lätt.

Men jag har nu så mycket härligt att se framemot så jag går runt med ett fånigt litet leende och kan inte ens vara sur över att Hera är ett komplett lössbo!

Som det ska vara! Ordningen återställd.


Förhjortade snö!





Å var f*n tog våren vägen?


Härliga tider!

Trots snö, varför ska det snöa egentligen?! Denna tiden på året ska det ju vara sol och snön ska tina, inte mulet, halvkallt och SNÖ!!!

I vilket fall så finns det en hel del att glädjas åt:

- Min älskade sambo som är den bästa i hela världen, även om jag tjatar på honom mest hela tiden. Men vi vet var vi har    varandra.:) Puss till dig!

- Alla härliga vänner och familjen man har som bara är så underbara och finns alltid där när man behöver dem som mest.

- Turkiet om en vecka, HÄRLIGT nanting! Får hålla tummarna bara för att vulkanen inte får för sig att kräkas ut en massa mera aska i luften.

- v. 25 då jag och min två älsklingar åker iväg på en tripp norrut i landet. Var vi ska eller vad vi ska göra får vädret avgöra men skönt att komma iväg lite och se lite av Sveriges mäktiga fjällvärld.

- Massa härliga fisketurer ner till älven med vadarna på och flugspöt i högsta hugg! I sommar ska jag banne få en storharr på kroken!

- 28 augusti som går i kärlekens tecken!

- 24 sept - 1 okt då jag och min underbara AIK-tös Kristin drar till Grekland för lite historiska efterspaningar, bad i havet och en massa grekisk sallad! Sambon får vara hemma och skjuta älg för att säkra brödfödan för kommande svälttider.:)

Sedan ska jag ju tillbringa min sommar med en massa trevliga besök från släkt och vänner. Några är redan inplanerade medan andra tar vi som det kommer, men ser verkligen framemot en härlig sommar trots väder och vind! För vad spelar väl vädret för roll när man omger sig av härliga människor med ett stort mått av positivism.

Saknar många och ni vet vilka ni är även om jag inte är så bra på att höra utav mig! 


Förrådet.

Tänkte det kunde vara kul att få visa upp vårt nya förråd, börjar blir riktigt bra, å är helt överlycklig över att få ett förråd. Har inte haft någonstans att stoppa undan grejjer tidigare men nu så!:) Å grannt nanting!





Sedan tog jag och Hera och invigde uteplatsen på baksidan för året, blev en stor kopp kaffe för mig och Hera sprang mest runt på skaren.






Hem ljuva hem.

Det finns inget som hemma, LOVE IT! Var en trevlig helg i Sirven, dock väldigt mycket blåst. Tur man hade trevligt sällskap iaf.:)

Är nu hemma, så skönt. Idag har det blivit röjjning i källaren, börjar få iordning på förrådet nu. Skohyllorna och hänggarderoberna är på plats. Frysarna flyttade och även fiskeutrustningsskåpen. Så nu är det snart ordning på torpet!:)

Imorgon blir det att tvätta en hel del mera och börja fundera på packningen inför utlandsresan.

Medan jag kommer ihåg det, är det någon som har några bra tips på dagsturer eller tvådagarsturer om man vill vandra utanför sarek (får inte ha hund där) någonstans i norra delarna av landet?! Alltså norr om Arjeplog. Någon som gått leden till Kebnekaise? Hur lång tid tar det att gå om man måste gå och komma tillbaka till samma ställe?!

Nej, nu ska jag fortsätta glo på dumburken.

Salam!


RSS 2.0