Shoppardag med härligt god avslutning.

Är nu i Luleå. Jag, Andreas och Hera åkte hit igår och bor hos Christer på Rutviksreveln. Mycket trevligt, as usual.:)

Har idag varit och shoppat lite smått och gott. En kamin, varken liten eller billig dock, en mattermos, dynor till caddyn, foder och leksak till Hera och lite annat. Har varit en bra dag. Denna dagen avslutades med en supergod middag hos Andreas bror Tomas och hans tjej Lisa.  Lisa lagade en underbar thaimiddag med god sås, kyckling, ungsbakade grönsaker, sallad och ris. MUMMA! Även Hera fick ha det trevligt, hon terrades av Nero, Tomas och Lisas hund. Man märkte nästan på Hera att hon tyckte det var jobbigt, helt otroligt att även hon kan bli lite less. Trodde det var omöjligt.:)

Sitter nu hemma hos Christer igen. Ska väl snart hoppa i säng. Är trött som få, men imorgon väntar en ny dag. Men då blir det endast att hälsa på folk osv. Åker hemöver på måndag.:)

Hemma i lugnet. HÄRLIGT!

Även om det bara är för en snabbvisit. Kom hem igår kväll och det var då -30 ute. Kallt och otäckt! Vaknade imorse av solsken och -15. HÄRLIGT!

Tog en prommis med Hera mitt på dagen. Hur härligt som helst ute, lite bitande i skuggan men i solen var det helt underbart. Måste snart börja packa lite, ska ju tillbaka till Sorsele imorgon för att jobba på Nappe under dagen och sedan kl. 16 kommer Andreas och då åker vi till Luleå. Blir att beställa kamin och köpa ny diskmaskin. Att ha 4 gäster och inte någon diskmaskin är ett litet h-vete. Mest bara bråk om vem som ska diska och det blir inte lite disk heller när alla ska käka frukost och middag.

Lägger in två bilder från dagens promenad, även en bild av Hera på hennes favvoplats.:) Tror hon är mest glad över att få komma hem.:)

Järnforsen i vinterskrud:



Forsnacken nedströms järnforsen med Ribovardo i bakgrunden:



Hera på sin favoritplats- i sängen!



På återseende!

YES!!!

Jag klarade 2-dagars körutbildningen som jag nu genomfört. Har nu två dagar med inskolning att vänta innan jag får köra själv nästa vecka. Har lärt mig så otroligt mycket under dessa dagar. Både om mig själv som chaufför men även om att det verkligen är jag som KÖR bilen och inte jag som är passagerare när jag själv kör. Det är en markant skillnad och det har jag inte tänkt på tidigare. Att få lära sig utnyttja de system som finns inbyggda i bilen och som jag aldrig ägnat en tanke åt varför de finns eller vad de duger till. Hinla nyttigt att få lära sig!

Jag tycker egentligen att alla som någongång kör bil i sitt jobb borde få genomföra en sådan utbildning som jag nu gått. Att få lära sig hur man blir en bättre chaufför och medtrafikant. Jag skulle iaf vara betydligt mindre åkrädd om jag visste att de jag möter efter vägarna har gått en sådan här utbildning.:)

Jag har nu gått och blivit inneboende hos Andreas moster och hennes son. Det är himla mysigt och Carina är så himla hjälpsam och omtänksam. Känns mest skönt att veta att Hera har det bra på dagarna, idag hade hon både fått springa lös i skogen och haft sällskap av Quattro i hundgården. Men hon bleb omåttligt glad av att få hem matte nu på kvällen.:)

Nej, nu ska jag iväg och hjälpa Carina att ta hand om snittblommorna som just kom med posten.

På återseende!


Skotertävling och -25

Då var 2010 års SM-kval i Ammarnäsbacken avklarad. Det var ett mycket lyckat arrangemang men dock lite för kallt för min smak. Igår var vi och förberedde i backen från 9:00-16:00, en hel del slit. Men det är värt mödan det blir lyckat.

Ikväll ska Emelie, Tommy och Andreas på hotellet i Ammarnäs. Jag ska sova, ska ju upp 5:40, imorgon. Ska ju till Slagnäs på utbilkdning hos Tjintokk. Ska bli riktigt kul, vi var tydligen 8 st som skulle dit.

I vilket fall ska jag ge mig nu, blev en kort uppdatering men vill gärna vara social med främmene!:D


Mysigt besök från nära och kära.

Har varit och arbetat i Sorsele i 1,5 dygn, därav ingen uppdatering. Kom hem nu ikväll vid 18:30, så skönt! Det är himla trevligt att arbeta men det är ändå skönare att komma hem.:) Var och införskaffade brandfilt och pulversläckare idag. Fick höra när jag var hos räddningstjänsten på brandövning att om det skulle brinnna i huset och försäkringsbolaget får veta att man inte haft brandsläckare så får man inte ut något på försäkringen. Detta bådar inte gott, inte heller det faktum att man inte har något brandskydd hemma mer än brandvarnare, blev därför att införskaffa div. brandskyddsprylar. Hämtade även ut golvprover så vi kan bestämma vilket golv vi vill ha när vi ska byta ut vårt. Åker ju till Luleå nästa helg för att köpa diskmaskin och beställa kamin, så att såfort golvet är bytt, sätts kaminen in.:) LÄNGTAR!:)

Hann inte mer än komma hem och bära ur bilen innan vårt efterlängtade besök från Övik kom. Syster med sambooch bror med polare. Har käkat god thaiwok som Andreas lagat och sitter nu och pratar kring köksbordet. Imorgon väntar arbeta med att färdigställa för lördagens SM-kval i backen i Ammarnäs. Alla som kan bör komma, himla trevlig tillställning!:)

På söndag väntar nya utmaningar för min del. Ska då till Slagnäs och Tjintokk för utbildning och körtest för att sedan förhoppningsvis köra testbil under marsmånad. Ska bli himla kul!:)

Tänkte nu att jag skulle lägga in två bilder på mangolaxen med mynta och pumpafrön vid gjorde i förrgår. Serverade denna med tzatziki och stekt/kokt jasminris. Himla smarrigt!





MUMMA!

Lite ledsen i ögat nu också, ser att jag precis missat Vampire Diaries!





Dagen idag.

Idag snöar det ymnigt. Inte väldigt mycket men lite iaf. Ingen sol heller så långt ögat kan nå. dagen kantas alltså av tvätt i stora lass och sedan ska vi iväg och fira Andreas farfars syster, Vanja, som fyller 85 år idag. Hon bor i Kraddsele. Så jag, Andreas och Pia ska dit en sväng nu mitt på dagen. Annars blir det mest pysslande här hemma idag. Är en hel del som borde blir gjort.:)

- Tvättstugan och resten av källarens väggar ska målas vita.

- En halvvägg ska ner i köket.

- En massa tvätt som måste tvättas.

- Ringa en massa samtal.

Ja, det finns lite att göra i vilket fall.:)

Härlig sol och gnistrande snö. Vilket betyder = VROOOOOM!

(Detta inlägg skulle lagts in igår kväll, men datorn kackade ihop så det fixk bli idag istället)

Skoter alltså, har varit ute på skoterfärd idag.:) Var ju helt underbart väder. Kan man ha bättre utsikt än så här?!?!:

Längs älven:






Ammarnäs:






Bertejaure:





Bålja:





Efter skoterfärden var jag ner till svärmor och vi gjorde palt till middagen. Kanske inte den bästa middagen med tanke på kvällens aktivitet men ändå, smarrigt!

Ikväll har jag varit på något MYCKET trevligt. Träningsgänget i Ammarnäs var först bjudna till elljusspåret för att åka ett varv skidor, sedan efter det var det semlor och massa gott att dricka hos Bettan. Sådana initiativ gillar vi!! Supertrevligt! Vi var 7 st som var med denna gång. Hoppas på fler sådana gånger.:) (Glömde tyvärr kameran)

Måste tillägga att jag hade Hera med mig i spåret idag. Gick väldigt bra faktiskt, några missöden då Hera hamnade utanför spåret och inte tog sig upp men efter det höll hon sig nära och det gick riktigt bra. Hon är så duktig lilltjejen!

Mattes älskling:



Sedan kommer ett litet offentliggörande, jag har avbrutit mina studier. Jag har kännt från första stund att det inte varit riktigt hundra. Motivationen har varit på noll och jag känner att det inte är lärare jag vill arbeta som, så därför tog jag beslutet att inte fortsätta att plugga. Tills jag nu kommer på vad det är jag vill göra så kommer jag att strövicka så mycket jag kan. Det går då ingen nöd på mig, kolla bara in bilderna ovan.:)



Plugg, god mat och bilhaveri. IGEN!

Dagen har till stor del tillbringats i min gungfotölj med boken i högsta hugg. Hunden var inte lika nöjd, fick inte så mycket uppmärksamhet idag. Hur nöjd hon var kan kanske urläsas i bilden.:)



Som många vet har vi haft en hel del problem med bilarna som inte vill fungera som vi vill. Så idag var det dags för caddyn, IGEN. Sent omsider kom Andreas iaf hem efter att ha lånat en volvo av en polare i Kriberg.

Så då blev det middag till slut ändå. Älggryta med mörk öl i och mandelpotatis till. Sedan till efterrätt blev det en jordgubbskräm gjord på turkisk youghurt med jorgubbar i. Sedan karamelliserade nötter och granatäpple till garnering. Supersmarrigt!:) 

  

Tänkte att jag även skulle lägga ut några bilder från vardagsrummet, jag vet ju att det finns de som är nyfikna på vår Björk-fondvägg.:)




 




Nej, nu ska jag var social med gubben. Ha en fortsatt trevlig kväll!:)

 


Härliga dag!

Här i Djupfors är vi inte bortskämda med sol. Mellan november och jan/feb hittar inte solen hit till oss. Så när solen väl tittar fram blir man så glad och lycklig, att något så banalt som solen kan göra en så lycklig är nästan sjukt. Men så är det iaf. Det är som att livet blommar upp när den efterlängtade solen tittar fram.

När jag bodde i Ö-vik så tog jag alltid solen för given. Där hade vi ju solen tittandes fram med jämna mellanrum. Det är lätt att ta saker för givet som man är van med. När man sedan inte har den ynnesten att uppleva solen saknar man den MYCKET! Solen är väldigt viktig både för välbefinnande, immunförsvar och humör.  

Att få vakna upp på morgonen och titta ut genom fönstret till en blå himmel och sol är en lisa för själen.

Vår utsikt från bron:

 

Ska ta tag i pluggandet nu, sedan lite städning inför kvällen när det blir god middag och mys!


Den här dagen är ett liv...

Gnistrande sol, -7 och nyhyvlad väg. Kan det bli bättre. Jag och hundarna tog oss en välbehövlig prommis och fotade en hel del under vägen. Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder på huset, omgivningarna och hundarna idag.:)

Djupfors längs Ammarnäsvägen:



Ribovardo:



Vårt hus:



Postkontoret :) :



Snyggingvovvarna ute i solen, Hera och Raxx:



Dagmattes busfrön:




Sitter nu hos Sanna och tillverkar Valentines-kort till våra kära.<3 Dricker en liten drink och myser. Har melodifestivalen i bakgrunden, vet inte om detär så mycket bättre än förra veckan men men, det är ju melodifestivalen. Vad kan man begära?!


Livets små mirakel.

God Morgon!

Vaknade med en sådan härlig känsla i kroppen idag. Innan jag somnade igår fick jag ett sms som jag väntat på väldigt länge känns det som. 


 En väldigt nära vän fick en liten flicka igår.

Det är sådant som gör mig så glad. Jag önskar all lycka till dem och hoppas de får komma hem från BB snart så man får prata med henne.

Helt otroligt egentligen att ett barn kan bli till. Det kommer som ett litet frö för att sedan växa sig till en livsduglig liten människa under 9 mån. När den sedan behagar entra den här världen är den en fulländad men ack så liten människa. Det är helt klart ett av livets små mirakel. Jag kan inte sluta att fascineras av tanken på det lilla fröet som växer sig stark...MAGNIFIKT!

Jag undrar när/om man själv kommer att vara i det skedet att man har planterat ett nytt litet frö till världen som sedan får växa sig starkt för att sedan förgylla livet för oss nära och kära. Underbar tanke, men ännu inte vår verklighet.
Men i framtiden.


Piss å gå lägg sä.

Ja, nu är det bara det kvar. Borsta tanden och sedan sängen.

Har varit en trevlig kväll, har tillbringat den med Sanna. Vi käkade, drack en cider och surrade. Gick sedan ner till svärföräldrarna och drack ett glas vin och såg på skavlan. Saknar alltid Oslo när jag hör norska. Det var en härlig tid, men som med så mycket annat så är den tiden förbi och i ett ljust minne bevarad.:)

God natt nu, vänner!

Det nya livet...IGEN

Hur många gånger har man inte sagt frasen "- Idag börjar jag mitt nya liv". Hmm, lika många gånger som man fallit tillbakai sitt "gamla" liv. Men nu hade jag tänkt att jag skulle fortsätta på mitt nya liv som återgick till mitt gamla som nuuu blir mitt nya igen, hänger ni med?!:)

Det hela började med att jag jobbade förra tisdagen och skulle då äta lunch på jobbet. Det fanns då att välja mellan olika rester och bl.a. en kikärtsgryta. Jag som inbillat mig att kikärter är det värsta jag vet tänkte att "Idag ska jag testa något nytt", vilket jag gjorde. Och WOW, det var inte äckligt det var faktiskt rätt gott. Saken hör till den att jag bara ätit kalla kikärter tidigare inte varma, och varma var de mycket godare. Detta gjorde att jag kände att jag ville testa detta med att göra kikärtsgryta så dagen efter när jag gått av mitt arbetspass svängde jag förbi affären och köpte kikärtor på vägen hem. Slängde ihop en gryta när jag kom hem och detta var faktiskt riktigt bra mat. Köpte även med mig ett nummer av "Topp Hälsa" när jag var i affären, denna tidining är verkligen att rekommendera. Goda recept, bra tips på allt från självkänsla till träning och mat. Nu har jag alltså försökt att leva ett lite sundare liv, mer grönsaker och frukt, mindre creme fraiche och grädde och mycket rotfrukter som är bland det bästa jag vet!

Dessa små förändringar har resulterat i 2 kg på en vecka.  Har åkt på förkylning och inte ens rört mig under denna tiden, tycker det är rätt fascinerande. Tycker inte ni?!

Tänkte nu att jag offentligt skulle gå ut med att jag klarar 5 st RIKTIGA armhävningar i dagsläget.:) Jag hoppas att jag för varje månad ska kunna göra iaf 1 armhävning mera. Detta gör jag som en liten push till att träna mera och få ett friskt liv.

Mår kroppen bra så blir livet så mycket härligare att leva!

Ett avbrott i läsandet

Efter att ha plöjt ca 50 sidor i en faktiskt väldigt bra bok, Manlighetens Omvandlingar, handlar om mäns sexualitet och att finna sin identitet som man, så hamnade jag här igen. Kom att fundera över hur vi ska planera vardagsrummet efter att vi fått in kaminen.

Har funderingar på att sätta in en contura 655, en helt okej kamin med täljstens topp,



I och med att vi sätter in den så måste vi göra om tv-bänken och därmed också vittrinskåpet. Min tanke var då att köpa en låg tv-bänk och sedan måla en stor schablon över väggen ovanför tvn (kaminen kommer att stå bredvid tv-bänken).

När jag sökte på schabloner kom jag in på en helt underbar sida med mycket lantstil och underbara väggdekorationer i form av bokstäver och annat. http://www.countrybymail.se/se/ heter sidan. Väl värd att ta sig en titt på. Helt sagolik om jag får säga det själv.:)

Men åter till vardagsrummet. Tanken är att det kommer att bli två vita billy-hyllor med glasdörrar från golv till tak i köket för att kunna förvara glas och annat.



Sedan en låg tv-bänk i vardagsrummet för att få det lite mera öppet. Troligtvis blir tv-bänken något i stil med denna BESTÅ från IKEA.




Tror det kan bli himla bra.:)

Ser ni framför er hur det kommer att se ut när ni tittar på bilden nedan?!;)



Kaminen kommer att stå längst till höger i bilden. Sedan kommer tv-bänken ca 40 cm åt vänster från den. Ovanför den lägre tv-bänken är det då tänkt att bli en schablon, rätt stor och i mörkt grå eller svart. Något i stil med denna: 


Bokhyllan ska bort!!

Då återstår bara arbetet med detta och pengarna till att förverkliga det. Men planerana finns ju iaf. Konstigt att sådant här alltid kommer till när man borde plugga. Men jag har iaf nått mitt mål för dagen, 50 sidor.:) *klappar mig på axeln*

Ett annat projekt som vi faktiskt redan börjat med, eller jag kanske ska säga svärfar, är att riva bastun i källaren och göra en tvättstuga där. Allt är i princip klart förutom att jag ska måla vitt innan vi sätter in tvättmaskinen, torktumlaren och annat som behövs i en tvättstuga.:) Blir himjla bra, är dödligt less på att hänga tvätten i vardagsrummet. Men snart är det slut med det! Thank god!

Ska nu släppa in mitt dagbarn, eller jag borde kanske säga daghund, och min egen som sitter utanför dörren och gnäller. Vill tydligen inte vara ute längre. Sedan blir det matlagning!

På återseende!!

Ett trött Djupfors...

...för alla utom Hera. Hon har hur mycket energi som helst. Sliter och drar i allt hon kan få tag i vare sig det är en ikeapåse, ett kvitto eller en toffel. Vill väl helst att matte ska bry sig i henne hela tiden, men se det funkar inte så just nu.

Själv försöker jag att vinna kampen mellan frisk och förkyld. Blir friskare för var dag men ännu är jag inte helt återställd. Nu ligger Andreas halvt däckad i förkylning också, stackaren!

Sedan var det ju detta med motivation. Hur ska man kunna peppa upp sig till att ta tag i detta med studierna. Att det ska vara så svårt. Men idag ska jag ta tag i det!!! Jag ska inte röra datorn förrän jag läst de sidor som ska läsas för dagen. Försöka iaf!

Ska sätta mig en stund nu i varje fall, läsa, dricka kaffe och tända ljus.:)


Nytt bloggliv här i vildmarken.

Så nu har jag äntligen fått tummen ur och tagit tag i detta med en blogg. Hemsidan har sedan länge varit inaktiv och med ett internet som går långsammare än en snigel tycker jag inte att det är särskilt inspirerande att hålla på eftersom det tar sådan tid.

Så detta hade jag tänkt skulle bli vårt nya kommunikationsmedel ut till nära, kära och andra som är intresserade av att läsa vad vi har för oss här i dalen mellan fjällen. För de som inte vet har jag flyttat till en liten by i nordvästra hörnet av västerbottens län. Djupfors som byn heter befinner sig 1,2 mil från Ammarnäs och ca 8 mil från Sorsele. Vi är 14 st åretruntboende i byn och säkerligen 30 st till under delar av året när hemvändare och stugägare infinner sig här.

Jag, min fästman Andreas och vår hund Hera bor numera i vårt röda hus med vita knutar och där trivs vi förträffligt. Vi har underbara grannar (ingen nämnd ingen glömd), skogen och älven inpå knuten och så det bästa, lugnet och tystnaden. 

Något jag inte trodde mig trivas med var denna avsaknad av liv och rörelse kring mig. Efter att ha tillbringat senaste åren boendes i div. städer så trodde jag mig vara en sann stadsmänniska men med en viss längtan till skog och natur. Det har nu visat sig att jag efter att ha bott endast 1,5 månad här i Djupfors trivs ypperligt med tystnaden, lugnet och avsaknaden av liv och rörelse kring mig. Jag tror det är bra för själen att leva här. Man får tid till eftertanke. Vill jag träffa folk finns den möjligheten eftersom vi har en fantastisk by 1,2 mil bort, Ammarnäs, vilken jag stulit den slogan jag har i headern ifrån. 

Ammarnäs är en av de mest levande byar jag kommit i kontakt med. -Det som hänn det hänn hänna, det stämmer verkligen in på den byn. Under året sker en mängd olika aktiviteter och evenemang som eldsjälar i byn anordnar. Några av dessa är kungsledenrännet, gruppträningar, hjuldagen, fjällmarschen, lakafestivalen, pärfestivalen, ammarnäsdagarna, innebandy, pubkvällar i dalstugan osv. Vi har en superb affär där allt man behöver finns med personal som verkligen vet vad serviceminded betyder. Kinna som är en av ägarna av affären driver ammarnäsbloggen: http://blogg.vk.se/kinna-persson-ammarnas/, väl läsvärd.

Jag kan alltså slutligen konstatera att jag har hittat ett litet paradis på jorden. Visst är det tråkigt att vara gräsänka under veckorna men Andreas måste jobba så villvileva här är det något vi får leva med.

Avslutar med en bild av oss tagen vid den vackra vindelälven i höstas.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0