Hemma, ÄNTLIGEN!

Om än bara för några timmar. Jag tror många har svårt att förstå hur underbart det är att komma hem efter att ha varit mer eller mindre på resande fot i 3 veckor. Det är helt fucking jävla underbart! Blir dock inte hemma lång stund då jag åker och jobbar imorgon igen. Har inte tänkt att bli långdragen, gör en snabbresumé.:)

Vi var då förra veckan i Övik. Mån-ons tillbringades hos världens bästa farmor. Klöv ved och käkade gomaten. Drog till staden på onsdagen för att tillbringa ett dygn hos mamma och sedan en kväll och natt hos mormor och Assar. På fredagen tog vi vårt pick och pack och körde till Sthlm. Hann med en snabblunch i kära gamla Gävle. Blev en kycklingsallad på nian. Inte riktigt som förr men rätt bra ändå.

Kom till Sthlm vid 14. Hämtade nyckeln hos Kattis i Stuvsta och drog sedan en svängpå IKEA. Några korvar och några kronor senare åkte vi tillbaka till Stuvsta och gjorde upp planer för kvällen. Blev middag i Hammarby Sjöstad på Texas Longhorn. Absolut ett måste om man åker till Estocholmo. Grymmt god cowboymat.:) På lördagen styrde vi kosan för en dagstripp ned till Norrköping och Mauritzbergs slott dit vi var bjudna på bröllop. Andreas kusin, Robert, gifte sig. Var ett litet men mycket trevligt bröllop. God mat, trevligt folk och underbara miljöer. Men hjärtat klappar alltid lite extra när man kommer ut till kusten och får tillbringa tid vid havet.:)

På söndagen åkte vi sedan norröver igen, mot Sorsele för min del och Kriberg för Andreas. Åkte via Övik eftersom vi skulle hämta Herisen hos mormor och Assar. Måndag till onsdag har jag nu tillbringat på Prästgården med en massa härliga ungdomar. Var på Kulturafton igår på folkan i Sorsele. Mycket roligt då extremt mycket folk dök upp och smakade på de läckerheter som folk från olika länder lagat. Sång och musik bjöds det även på. Bra initiativ från ABF och kommunen!!! De ska de ha en eloge för.

Är nu hemma i några timmar till innan jag styr kosan än en gång mot Sorsele för 30 timmars arbete innan helgen infinner sig och vi drar till Sirven för god mat, dryck och samkväm. :)

Sayonara!

Min lilla farmor!:)

Är nu hos farmor och hälsar på. Ja, inte bara jag utan Andreas och Hera också. Vi var ju på pappas 50-års kalas i lördags, det var mycket trevligt. Pappa fick en jämthundsvalp i present. Ska bli roligt att få se den lilla ulltussen, men den ska inte hämtas förrän i slutet av maj.

Är som sagt hos farmor nu, har haft mycket trevligt idag. Har hjälpt henne att åka och slänga en massa gamla saker på återvinningen, städat köksskåpar och klyvt ved. Andreas har sågat stockar, städat i hundgården, burit grus och annat nyttigt. Så roligt att få komma hit och hjälpa henne lite nu när hon är själv med alla göromål. Fick blöte till middag idag. Så himla gott! Finns ingen som gör go´blöte som min farmor.:)

Imorgon åker vi vidare till mammsen och gravid-Nikki!

Viterskalet och Kungsledenrännet

Jag och Hera var funktionärer vid kungsledenrännet. Delade ut dryck vid viterskalet. Vi drog dit med svärfars gammfox på fredagen och hem på lördagen. Inte helt fel att vakna till fjälltoppar kring huset och tystnaden som är så total. Himla härligt hade vi det, att sova i fjällstuga efter kungsleden är att rekommendera. Heragumman gjorde det himla bra, 18 mil på skoter, det är inte alla hundar som pallar det.:)

Viterskalet och viterskalsstugan:







SYTERSKALET:



Norra sytertoppen:



Södra sytertoppen:



Efter hemgång...:)


Uppdatering

Länge sedan uppdate nu. Tänkte inte skriva så mycket men göra lite bild update.

PÅSK:











Begravning...

Så då var bergravningen avklarad, tråkigt! Men ändå skönt att det är gjort. Fick ett annat tråkigt samtal idag om en annan älskad närstående som itne är pigg. Blir aldrig någon ände på tråkigheterna.

Är iaf i älskade Brebban på snabbvisit.<3

PÅSK!

HÄRLIGA PÅSKTIDER!

Ja, då var äntligen påsken här igen. Jag tycker påsken är den mysigaste högtiden på hela året! Alla samlas och man får bara mysa, sitta ute i solen och dricka nyponsoppa, grilla hamburgare och njuta. Nästan hela helgen iaf, jag jobbar imorgon till lördag, så jag blir borta 1,5 dag, men det är snåltarmen som rycker. Tjänar för bra på en storhelg för att kunna säga nej.

Har iaf påskpyntat lite här hemma,




Vår fina nya kamin, som ännu inte är inkopplad, får funka som blompiedestal så länge.:)
Fick fina tulpaner av Thyra och Ingemar.



Mina påskplanteringar,





Några liljor blev över så det blev en liten plantering framför Andreas husgud Morberg också.;)



Pappa och gänget är påväg hit nu. Andreas var och hämtade skotern pappa hyrt idag, riktigt fin var den.:) Ska bli mysigt att alla kommer hit, blir hela 9 st. När vi nu även fått lite ordning här känns det ännu trevligare.:)

Fick deklarationen idag, får tillbaka en slant, känns mycket bra! Men ett stort klagomål måste framföras till vikarien på bussen som inte verkar veta hur det funkar när man har brevbäring på landet. Vi har en klämma vi ska sätta fast på vår brevlåda när vi har något som behöver postas. För någon dag sedan skickade jag ett brev och efter att det blivit skickat hade klämman försvunnit. Så idag när jag skulle skicka ett gäng brev så lånade jag Pia och Lasses klämma, när jag sedan skulle hämta dagens post så hade posttanten inte ens tagit breven som skulle postas. Blir så less på denna postgång. Får man inte fel post så är det något annat som jävlas.:S

Men nu är det påsk så nu ska alla vara glada.:) Jag och Thyra har fixat ett påskris idag, modell större.



Blir även en bild på nybilen!;) Väldigt nöjda!



Glömde lite skvaller, kusin Håkan har blivit pappa åt en liten tjej inatt, Enya ska tösabiten heta.:)


Glad Påsk önskar vi alla nära och kära, men alla ni andra kan även ni känna er träffade!:)

På återseende!

 

 


RSS 2.0