Det närmar sig...

2 veckor och 1 dag till bf.




Dåligt med update.

Helgen har förflutit lugnt, precis som början av veckan. Andreas åkte iväg och jobbade sin sista vecka innan långledighet och semester i måndags. Jag passade då på att baka limpa, två sorters långpannekakor och lagade lite mat. Blev även en del städ och tvättning. Sedan tog jag semester.:)

Har varit ute hos mamma sedan måndag kväll. Igår blev det att knalla runt i stan. Handlade lite och sedan tog jag mig en sväng till Erika och nya huset på kvällen. Himla fint hus de köpt. Kommer att bli kanon!:)

Idag har jag varit och hälsat på Maria och Emmy efter att de kommit hem från bröllopsresan i USA. Supermysigt att ha dem hemma igen.

Imorgon styr jag nog kosan mot Bredbyn igen. Har tänkt hinna med en sväng till farmor i veckan också.

På återseende!

Glad Midsommar!

Blir ett kort inlägg!

Har besök av syster och världens sötaste Valter idag igen. Snart kommer även älskade A hem.
Kvällen kommer att spenderas med 3-rättersmiddag och sedan fiske. Mamma och Tapani sluter upp efter att mamma slutat jobba så blir en lugn och trevlig kväll. Hoppas bara att regnet håller sig borta! Men i vilket fall blir det god mat!:)

Hoppas alla får en underbar midsommar med en massa goda jordgubbar trots moln och regn i skurar!:)




Fix på ballen och besök!

Har idag varit en sväng till stan med pappa. Skulle hämta vår nya frysbox. Tänk att äntligen har vi extra utrymme att frysa saker.:) Nu kan jag ju både förbereda en massa mat och baka.:)

Har även fixat lite på balkongen. Måste ju få lite sommarmys med blommor där också!





Vackert med dahlior, lobelia, pelargon, lavendel, smultron och solros. Den sista kan jag inte namnet på.:)

Moster älskling Valter och systeryster Cilla har även de varit här. Så vi har hunnit med prommis, käkat hamburgare och myst. De kommer tillbaka imorgon så då får vi mysa ännu mera.

Snyggaste killen!





Blev sedan lite trött efter maten!



Ska ta och vila lite nu innan jag ska avfrosta frysen!:)

Vår nya kamera!

Helt grymt vilka bra bilder den tar, iofs är man van halvkass digitalkamera.:) Men kul när man får klara och fina bilder.:)

Smakprov på mitt favoritmotiv för tillfället!



Vem vill inte titta in i dessa vackra ögon?!



Blir nog en del foton framöver skulle jag tro.:)

Syprojektet!

Blev faktiskt riktigt lyckat. En amningskudde som man kan knyta ihop till en typ av sitter.:)





Fiffigt va!?:)



Å nu har A äntligen kommit hem!:) Som vi längtat!

Kosläpp och fika vid hembygdsgården!

Jag och Sanna tog oss en sväng till Ammarnäs nu på fm. Det var kosläpp vid reningsverket ut på raningarna och sedan fikade vi vid hembygdsgården. Kinna hade bakat helt underbart gott fikabröd. Mycket trevligt. Träffade en massa "kännsfolk". Riktigt mysigt!

Men VARMT!! Flyter snart bort. Hera passade på att ta ett dopp vid hembygdsgården, är helt sjukt varmt att vara hund nu också. Tur hon älskar att bada. La sig raklång i det grunda vattnet.:)

Kosläpp



Hera i vattnet vid Hembygdsgården, benen utsträckta både framåt och bakåt. Viktigt att svalka magen också.;)



Svårt att se korna där ute, men vacker utsikt hade vi.:)




Ikväll ska jag och Sanna käka våfflor till middag och sedan har jag beställt rabarberpaj hos Erika och Micke. Hon är grym på att baka rabarberpaj! MUMS!

Today Sanna and I goes Greek!:)

dsc02990 (MMS)

Today Sanna and I goes Greek!:)


Lite fix och trix!

Påbörjade idag mitt nya projekt som innefattar att sy. Tyvärr så försvann strömmen när jag väl klippt ut mina bitar och skulle sätta igång att sammanfoga dem. Men får väl göra det senare istället.

Blev så glad igår när jag kom hem, Andreas har äntligen fått upp torrtallen som vi ska ha i öppningen mellan vardagsrummet och köket. Visst blev det bra!?!



Har även blivit så grymmt bortskämd sedan jag kom hem igår. Fika, frukost, lunch och middag hos bästa Marcus och Sanna. Kan man ha det mycket bättre?!

Har även fått skattepengarna så nu är det full fokus på köpet av systemkamera, lutar åt en Nikon D5100. Verkar vara en kamera som passar oss och i lämplig prisklass.
Ska även följa Sanna till Sorsan imorgon och titta på en cykel på Järnhandeln. En riktig cykel med 7 vxl, fotbroms, korg, rejäl sadel, styre ovan knähöjd (:)) och pakethållare. Mycket viktiga funktioner! Andreas ska också titta ut en cykel men det måste han ju vara med för att vi ska kunna göra.:)

Ska ta och vila lite nu och hoppas på att strömmen kommer åter.:)

So long!

5 veckor till BF

Idag (34+6) är det exakt 5 veckor kvar till BF (39+6). Får väl se när Liten behagar titta ut!





Lycka. Längtan. Förväntan.

Hera likes water!

dsc02976 (MMS)

Hera likes water!


Hem ljuva hem, inte bara jag som tycker de...

dsc02959 (MMS)

Hem ljuva hem, inte bara jag som tycker det känns skönt!;)


Bredbyn -> Djupfors!

Vid 15:30 idag slänger jag och Hera oss in i bilen och drar norrut. Blir ett första stopp hos Susanne i Forsnäs för att imorgon ta bussen till Djupfors. Som jag har saknat min kamin! Kommer att elda för glatta livet i 1,5 vecka nu.:) Ska passa på att säga hej till lite folk i Sorsele innan jag åker till Djupfors. Länge sedan man träffade gänget på Nappe och brudarna på Blomster.:)

Ska bli roligt att träffa svärföräldrarna och allt annat folk också som man varit vana att träffa nästan dagligen och nu inte sett på 10 veckor!:)



På återseende!

Ella 1 år!

Lilla Ella fyller 1 år idag! Stora tjejen!:)


Mobil!

Så vackert man kan göra med sådant man har hemma och för billig penning. Två trägalgar, färg, lite garn och smådjur från IKEA. Hipps, vipps har man en mycket fin mobil att hänga ovanför skötbordet.:)

Grymt nöjd! Men måste tacka mamma och Andreas som även de hjälpt till på ett hörn!







Så hade man sparat kring 400 kr!:) Nästa projekt innefattar symaskin, det kan bli lite mer knaggligt!:)

Måste även skriva en rad om bästaste Agnes som flyttar hem idag. För två månader sedan bodde vi 55 mil ifrån varandra, nu är det kring 2 mil, helt sjukt!:)

En tanke går även till Maria som åkt till USA på bröllopsresa idag, hoppas ni får det super!

Lite av helgen i bilder.:)

Helgen har spenderats både på hemma- och bortaplan. På Fredagen kom Andreas hem efter att ha jobbat under veckan och jag hade då förberett en liten buffé med kallmarinerad fläskfilé, paj med soltorkad tomat, västerbottensost och feta ost, potatissallad, grönsallad, hemgjord skagenröra och sedan en god öl, Chimay, vilken är en av A´s favoriter.:)




På lördagen tog vi en tur på Bredbydagen, men det var så blåsigt så det var inte speciell kul men köpte iaf en blus/tunika och en klänning för 75 kr/st.:) KAP alltså!

På kvällen åkte vi till Önskasjön utanför Trehörningsjö där Cilla, Jens och Valter hade husvagnen. Mamma och Tapani var också där och fiskade. Vi stannade på vägen dit vid Kerstins Udde och fikade en ägg- och räksmörgås.:)







Mamma fiskar:




Idag har vi varit en sväng i Kubbe så A fått hjälp med att byta spindelleder på Golfen, sedan ska vi nu en sväng till stan få A än en gång ska fixa med Golfen. Jag och Hera ska umgås medans.:)

Ha en fortsatt trevlig söndag!

RSS 2.0